Zakir Naik harus dihantar pulang – C Sivarraajh

0
447
Ketua Pemuda MIC C Sivarraajh berkata Putrajaya lebih baik membantu kaum India tempatan yang tidak mendapat taraf kerakyatan daripada memberi pendakwah Islam dari negara India Zakir Naik. “Memberi PR (penduduk tetap) kepada Zakir Naik adalah perkara terakhir yang kerajaan perlu lakukan.


“Kerajaan Malaysia perlu berfikir secara proaktif untuk menyelesaikan isu-isu kaum India tanpa kerakyatan dan kad pengenalan merah secepat mungkin,” katanya

Mahkamah khas Mumbai Khamis lalu mengeluarkan waran tangkap terhadap Zakir. Dia sedang dicari oleh Direktorat Penguatkuasaan India untuk mendapatkan kes jenayah yang melibatkan pengubahan wang haram. Zakir telah menjadi tokoh kontroversi kerana khutbahnya, yang sebelum ini telah dituduh menggalakkan ekstremisme,tetapi dinafikannya.
Sivarraajh berkata Kerajaan Malaysia perlu menghantar dia kembali ke India jika ada notis rasmi atau menjamin daripada kerajaan India untuk mengekstradisi beliau untuk siasatan..
Sivarraajh juga berkata Zakir adalah seorang tokoh yang memecah-belahkan masyarakat Malaysia dan kepentingan negara perlu diutamakan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here