Boleh Atau Tak Letakkan Minyak Atau Aiskrim Di Faraj Wanita Ketika Bersetubuh?

0
4345

Letak aiskrim atau minyak pada faraj wanita, selamat atau tidak?

Pertama sekali, penting untuk anda faham yang faraj wanita mempunyai pH asid yang lebih tinggi. Faraj wanita adalah “rumah” kepada bakteria baik yang melawan jangkitan. 

Ini termasuklah pisang, timun atau sebagainya juga, ya! Selain makanan di atas, antara makanan lain yang anda tak boleh “gatal-gatal tangan” mencuba letaknya di vagina adalah:

Jangan Letak 3 Benda Ini Di Faraj Wanita

1. Minyak Masak

“Jika anda ingin menggunakan minyak masak sebagai pelincir, jangan guna minyak masak yang anda pakai di dapur untuk menggoreng. Anda kena pilih minyak masak yang lebih berkualiti.”

Tambah Dr. Dardik dari New York lagi, vagina memiliki keseimbangan pH yang tidak boleh diganggu. Jadi, minyak yang selamat untuk diguna adalah minyak kacang badam, minyak kelapa dan minyak zaitun.

2. Whipped Cream

Kepada pasangan kinky yang ingin cuba meletakkan whipped cream pada faraj wanita, sila batalkan niat anda sekarang, ujar Dr. Alyssa Dweck, seorang pakar gynae. 

Whipped cream mampu mendatangkan reaksi buruk pada vagina. 

Walaupun whipped cream boleh diletakkan di sekitar vulva (bahagian permukaan vagina), namun pakar masih tidak menggalakkannya. Dan jangan sesekali memasukkan whipped cream ke dalam vagina!

3. Gula

Ada wanita yang mendedahkan yang dia menggunakan gula untuk menyemarak aksi seks oral.

Oleh sebab ingin suami lebih enjoy memberi seks oral padanya, ibu ini akan meletakkan gula sama ada di atas vagina atau di dalamnya.

Namun pakar menolak sekeras-kerasnya perbuatan ini. Ia dianggap sebagai satu idea buruk. Gula tidak mudah untuk dikeluarkan dari faraj wanita. Jadi, ia akan mengganggu keseimbangan semulajadi bakteria.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here