Anak Parit Buntar juarai Kejohanan Dunia Muay Thai di Bangkok

2
2439

Anak Parit Buntar menggegarkan dunia.

Muhammad Firdaus Bin Zulkifli anak kelahiran Parit Buntar telah mengharumkan nama Negara apabila berjaya menjuarai Perlawanan Muay Thai Peringkat Antarabangsa di Bangkok Thailand.

Beliau membawa pulang Pingat Emas dalam kategori 45KG.
Dinobatkan sebagai juara dunia di Pertandingan 16th World Muay Thai Championship membuktikan anak Malaysia ternyata berbisa.

Firdaus dilatih ayahnya sendiri yang juga aktif dalam sukan muay thai. Zulkifli juga melatih ramai anak tempatan sehingga peringkat tinggi.

Sekalung tahniah buat Persatuan Muay Thai Perak yang dikendali Dato’ Khairul Nizam Osman yang tak putus-putus berusaha membawa Firdaus ke Bangkok untuk kejohanan dunia ini.

2 COMMENTS

  1. Perlu dijelaskan fahaman radikalisme dalam agama tidak wajar tertumpu hanya kepada agama Islam, bahkan ia mungkin melibatkan agama-agama lain seperti Buddha, Kristian dan Hindu, katanya kepada media pada majlis meraikan kejayaan atlet cilik sukan Muay Thai dari Parit Buntar, Mohammad Firdaus Zulkifli,15, yang merangkul gelaran juara dunia pada Kejohanan Muay Thai Dunia ke-16 di Bangkok, di pejabatnya hari ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here