BERITA TERKINI

AHLI PARLIMEN DAP CUBA MENGGANGGU USUL RUU 355 DI PARLIMEN

Hari yang ditunggu kebanyakkan orag Islam di Malaysia hari ini dalam usul pembentagan pindaan ruu undang-undang RUU 355 telah tiba.

Pembentangan pindaan rang undang-undang bagi memperkasakan undang-undang Islam hari ini yang diusul pembentangannya oleh Ahli Parlimen Marang cuba diganggu oleh Ahli Parlimen Gelang Patah dan Ahli Parlimen Puchong.Semasa pembentangan itu kedua-dua ahli parlimen yang mewakili Parti DAP ini membuat bising dan cuba mencelah dalam pembentangan itu.


Menyedihkan apabila kebanyakkan Ahli Parlimen dari pembangkang yang mewakili Parti Amanah (PAN) Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Parti Bersatu (PBBM) hanya mendiamkan diri apabila usul itu dibentang.

Mengikut analisis ,sekiranya RUU 355 ini tidak mendapat sokongan daripada Ahli Parlimen Islam pihak pembangkang,RUU ini tidak mungkin akan berjaya kerana,hanya sokongan Ahli Parlimen dari pihak kerajaan sahaja tidak mencukupi

Bagaimanapun , sokongan dan doa daripada rakyat Malaysia diperlukan bagi merealisasikan apa yang dibawa oleh Ahli Parlimen PAS itu berkenaan RUU 355

No comments